Tatine note ljubavi: radionica stvaranja uspavanki za djecu

Prijavite se na radionicu kreiranja uspavanki koja se održava od 2. do 4. lipnja u Zagrebu.

Radionica uspavanki koja se održava u Zagrebu od 2. do 4. lipnja ima za cilj osporiti stereotip da muškarci ne pjevaju uspavanke i umirujuće pjesme. Komuniciranje sa svojim djetetom ili bilo kim drugim (uključujući sebe) putem pjesme nikada nije bila rodno isključiva praksa. Muški glasovi oduvijek su odjekivali zemljom uspavanki. Stoga ste srdačno dobrodošli da dođete i pridružite se našoj radionici na kojoj ćemo istraživati veze između glasa i glazbe, tijela i uma, prostora i zvukova.

U petak i nedjelju poslijepodne odvojit ćemo vrijeme za produbljivanje veze s vašim djetetom/djecom kroz istraživanje svijeta uspavanki, priča i igre.
U subotu i nedjelju prijepodne fokusirat ćemo se na somatske i vokalne prakse, kao i na autentične kreativne procese i prostore koji se umirujućim pjesmama otvaraju unutar i među nama, pozivajući vlastitu uspavanku koju ćemo podijeliti sa svojim najdražima u nedjelju popodne.

Uspavanka za vaše dijete/djecu jedan je od najvećih darova koji ćete nastaviti davati – kao životnu vezu i nasljeđe.

Za sudionike pokriveni su troškovi ručka.
Za sudjelovanje je potrebno uplatiti donaciju u iznosu od 20 eura koja služi za pokrivanje dijela troškova organizacije radionice, a podatke za uplatu dobit će putem maila oni sudionici čija je prijava prihvaćena. Ograničen je broj mjesta.

Prijaviti se možete putem ovog obrasca.
Prijave su otvorene do 28. svibnja.

Pozivamo sve muškarce koji su očevi, posvojitelji djeteta, skrbnici, udomitelji, odnosno ostvaruju roditeljsku skrb. Nije potrebno predznanje glazbe ili pjevanja. Dobrodošli ste točno kakvi i jeste. Bit će jako zabavno!

—————-

Radionicu vode Katarina Juvančič i Ana Čorić.

Katarina Juvančič je kantautorica, antropologinja i obiteljska terapeutkinja na izobrazbi. Već 18 godina istražuje uspavanke te predaje i vodi radionice uspavanki za odrasle u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Velikoj Britaniji, Portugalu i Kazahstanu.

Ana Čorić je glazbena pedagoginja, glazbena medijatorica, istraživačica te kreatorica zvuka i priče. Ima bogato međunarodno iskustvo u različitim kontekstima stvaranja glazbe koji uključuju ljude svih dobi. Poseban fokus u svom novijem radu stavlja na kreiranje ozvučenih priča, kao i medijaciji radiofonijskih igara najmlađoj publici i njihovim roditeljima.