Otvorili smo izložbu u Osijeku

Otvorenje izložbe fotografija “Tate i djeca u Hrvatskoj” održalo se u ponedjeljak, 4. rujna s početkom u 18h u organizaciji udruge Status M i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Izložba je središnji događaj Festivala tata, jedinstvene manifestacije posvećene promicanju brižnog očinstva.

Ova izložba je posvećena istraživanju važnosti aktivnog sudjelovanja očeva u odgoju i životu svoje djece te promicanju rodne ravnopravnosti.

Primjeri fotografija koje će biti izložene predstavljaju iskrene trenutke roditeljstva, ilustrirajući radosti, izazove i emotivnu povezanost unutar obitelji. Aktivno sudjelovanje očeva u životima njihove djece donosi brojne pozitivne učinke, ne samo na djecu i majke, već i na cijelu društvenu zajednicu.

Festival tata već šestu godinu za redom potiče očeve da preuzmu aktivnu ulogu u roditeljstvu kroz svoj foto natječaj, a nagrađene fotografije izložene su diljem Hrvatske. Ove godine, izložba dolazi u Osijek, prvi puta na istok Hrvatske, kako bi podijelila ovu inspirativnu poruku i sa stanovnicima ovog dijela zemlje.

Na otvorenju govor su održale Siniša Petković iz Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku, Anamarija Sočo, predsjednica udruge Status M, Ines Novak, predsjednica udruge Dokkica i Kornelija Bojanić iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Uz otvorenje izložbe, organizirano je i čitanje slikovnice za najmlađe pod nazivom “Kako je zelena bubica naučila tatu kuhati”, koje je predstavila Ines Novak, predsjednica Dječjeg kreativnog centra Dokkica.

Otvorenje izložbe posjetile su predstavnice Središnjeg državng ureda za demografiju i mlade, predstavnica Zaklade za razvoj lokalne zajednice Slagalica.

Izložba se organizira u okviru projekta MenCare koji je financijski podržan od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.