Izložba Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske u Rijeci

Izložba Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske se nakon Dubrovnika seli u Rijeku u Hrvatski kulturni dom na Sušaku, od 13. do 26. svibnja.

Izložba je dio projekta Swedish Dads Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johana Bävmana i bila je postavljena u nekoliko desetaka država diljem svijeta.

Izložba uključuje 25 portreta očeva koji su odlučili ostati kod kuće s djecom najmanje šest mjeseci. Fotograf Johan Bävman istražuje njihove motive za ostanak doma i kako se zbog toga promijenio njihov odnos s partnerom/icom i djecom. Uz to će biti prikazano i 25 fotografija tata iz Hrvatske u svakodnevnoj brizi za dijete u dobi od djetetova rođenja do 18 mjeseci života.

Pozivamo vas da nam se pridružite na otvorenju izložbe u ponedjeljak, 13. svibnja 2019. u 18h u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (Strossmayerova 1). Izložbu će otvoriti Diana Helen Madunic, veleposlanica Švedske i Anamarija Sočo iz Statusa M.

Za vrijeme trajanja izložbe, 21. svibnja s početkom u 17:30h u Regionalnom infocentru za mlade Rijeka (Kružna 8), Status M će organizirati i pokaznu radionicu Supertata za očeve i one koji će uskoro postati očevi. Prijavite se ovdje do 20. svibnja 2019.

*Izložbu financijski podržava Švedska ambasada i Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike.