Foto natječaj #SUPERTATA

Brižan si tata koji uživa u provođenju vremena sa svojim djetetom? Imaš osjećaj da se posebni trenutci koje provodiš s djetetom prebrzo izmjenjuju i kasnije je teško sjetiti ih se?

Uzmi mobitel ili fotić u ruke i zauvijek sačuvaj dragi trenutak tebe i djeteta, stavi fotografiju na svoj fejs, označi Festival tata (@Festivaltatahr) i možda upravo tvoja fotografije bude jedna od odabranih fotografija na izložbi Tate iz Švedske i Hrvatske u Galeriji Forum u Zagrebu od 20. do 22. travnja 2018. u organizaciji Festivala tata!

Natječaj je otvoren od 19. ožujka do 9. travnja 2018.


Kako se prijaviti na foto natječaj?

 

1) Tema izložbe je brižno roditeljstvo i stoga fotografije trebaju prikazivati oca u svakodnevnoj brizi za dijete u dobi od djetetova rođenja do 18 mjeseci života. Motivi mogu biti različiti i uključuju trenutke kada otac hrani, premata, uspavljuje, nosi dijete i sve ostale trenutke aktivne i uključene brige za dijete.

2) Jedan autor/ica može sudjelovati s jednom ili najviše tri individualne fotografije na zadanu temu.

3) Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku, u formatu JPG, u visokoj kvaliteti, preporučene minimalne veličine oko 1,5 MB i maksimalne veličine do 6 MB. Fotografije mogu biti u boji ili crno-bijele.

4) Fotografije se mogu slati isključivo u razdoblju od 19. ožujka do 4. travnja 2018. i to slijedeći ove upute:

  • staviti fotografiju na svoj facebook profil
  • fotografiji dodati opis u najviše dvije rečenice – npr. fotografija prikazuje oca kako spava s bebom u zagrljaju: „Tata Marko (36) imao je dugu noć jer Dori (6 mj.) izbijaju prvi zubići pa niti noćni podoji nisu mogli zamijeniti nošenje u tatinom naručju.“
  • staviti #supertata
  • označiti Facebook page Festival tata (@Festivaltatahr)
  • staviti post na svom profilu na public

5) Stavljanjem fotografija na svoj Facebook profil prema uputama iz točke 4 autor/ica daje dopuštenje Festivalu tata da prijavljenu fotografiju koristi na svojoj Facebook stranici i web stranici s navođenjem autora/ice i opisa fotografije i ostalih podataka.

6) Svaki autor/ica fotografija mora jamčiti da su roditelji/staratelji djeteta suglasni sa slanjem fotografija na natječaj.

7) Fotografije koje ne odgovaraju navedenim uputama bit će objavljene samo na Facebook i web stranicama, ali neće biti uzete u obzir za izložbu.

8) Iz svih objavljenih fotografija odabrat će se 25 fotografija koje će biti dio postave izložene u Galeriji Forum, ul Nikole Tesle 16 u Zagrebu od 20. do 22. travnja 2018.

9) Fotografije za izložbu u Galeriji Forum odabrat će organizatorice, a autori/ice odabranih fotografija bit će naknadno kontaktirani preko FB profila na kojem je objavljena fotografija kako bi poslali fotografije u originalnom formatu i potpisali suglasnost za javno prikazivanje i objavljivanje fotografija.

10) Ovaj foto natječaj ni na koji način nije povezan s društvenom mrežom Facebook. Facebook ne sponzorira, ne podržava i ne organizira ovaj nagradni natječaj. Sve informacije osigurava Festival tata.