Foto natječaj #supertata 2023

Kreće novi foto natječaj u sklopu Festivala tata! Već petu godinu za redom istaknimo zajedno važnost brižnih očeva u odgoju svoje djece!

Muškarca se još uvijek u našem društvu doživljava kao primarnog hranitelja, a odgoj djeteta isključivo ženin posao. Vrijeme je da pokažemo koliko je važna aktivna uloga očeva u svakodnevnom odgoju djece.

Tata je tu kad njegovo dijete napravi prve korake i izgovori prve riječi.

Tate su nas naučili kako voziti bicikl bez pomoćnih kotača. Nasmijavali su nas svojim šalama i tješili onda kad bi plakali.

Tate su tu da budu podrška djeci tijekom odrastanja, da ih usmjere i pokušaju pripremiti za sve što ih čeka u životu!

Narednih mjesec dana proslavimo ulogu očeva i preplavimo još jednom društvene mreže fotografijama super tata!

Tate, sudjelujte u ovogodišnjem foto natječaju i podijelite s nama neke od najdražih trenutaka s vašim djetetom koje ste uspjeli ovjekovječiti s fotićem.  


Kako sudjelovati u foto natječaju?

Samo nekoliko jednostavnih koraka te dijeli da sudjeluješ u foto natječaju i pokažeš nam se u ulozi supertate.

1) Objavi fotografiju na svom Facebook ili Instagram profilu

2) Fotografiji dodaj kratki opis kojim objašnjavaš dragi ti trenutak s djetetom. (Navedi uz opis slike svoju dob, dob djeteta i mjesto iz kojeg dolaziš)

3) Nadodaj uz opis – #festivaltata, #supertata i #Buditata

4) Ovisno o tome na kojoj platformi objavljuješ fotografiju, označi Facebook stranicu Festival tata (@Festivaltatahr) ili Instagram stranicu Festival tata (@festivaltata)

5) Učini svoju objavu javnom (public).

Natječaj je otvoren od 02. svibnja do 26.svibnja 2023. godine.

Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku, u visokoj kvaliteti, preporučene minimalne veličine 1,5 MB i maksimalne veličine do 6 MB. Fotografije mogu biti u boji ili crno-bijele. Jedan autor/ autorica može sudjelovati s jednom ili najviše tri individualne fotografije.


Tijekom trajanja natječaja javnost će moći glasovati za najbolje fotografije davanjem “lajkova” na profilima Festivala tata na Facebooku (pristigli radovi će biti objavljeni u Foto albumu) i Instagramu. Svaka fotografija (bez obzira na to gdje ju je autor/ica prvotno objavio/la) bit će objavljena na oba profila Festivala tata te će se “lajkovi” na Facebooku i Instagramu zbrajati. Potakni svoju obitelj, prijatelje i poznanike da prate profile Festivala tata na Instagramu i Facebooku i da glasuju za tvoju fotografiju. Autori/ce 5 fotografija koje zbirno dobiju najviše “lajkova” na profilima Festivala tata dobit će prigodne nagrade od organizatora Festivala tata.

Stručni žiri će također odabrati 5 najboljih fotografija čiji će autori/ce biti nagrađeni.Svaki autor/ica fotografija mora jamčiti da su roditelji/staratelji djeteta suglasni sa slanjem fotografija na natječaj. Stavljanjem fotografija na svoj profil na Facebooku ili Instagramu daješ dopuštenje Festivalu tata i organizatorima (Status M i Roda) da koriste prijavljenu fotografiju na svojim internetskim stranicama i profilima na društvenim mrežama u svrhu promocije Festivala tata. Autor/ica također daje dopuštenje da se prijavljena fotografija tiska u publikacijama i izloži na javnim događanjima koja promiču aktivno roditeljstvo. Prikupljene podatke koristit ćemo isključivo u navedene svrhe.Ovaj foto natječaj ni na koji način nije povezan s društvenim mrežama Facebook i Instagram. Facebook ni Instagram ne sponzoriraju, ne podržavaju i ne organiziraju ovaj natječaj. Sve informacije osigurava Festival tata.