Povezivanje kroz zvuk: Radionica kreiranja uspavanki za tate

Status M kroz Festival tata nudi vam prilku za sudjelovanje na jedinstvenoj radionici kreiranja uspavanki za tate koja će se održati od 13. do 15. listopada u Zagrebu!

Uspavanke su jedno od temeljnih sredstava međugeneracijske komunikacije koje svjedoče o životu i međuljudskim odnosima u prošlosti, ali i danas. Istraživanja potvrđuju da pjevanje uspavanki i umirujućih pjesama vrlo pozitivno utječe na djetetov psihofizički razvoj, potiče zdravu privrženost prema skrbnicima, potiče njegovu maštu i empatiju. Ništa manje važna nije ni za odrasle – kao sredstvo za ublažavanje boli i stresa, poticanje (samo)suosjećanja i poticanje glazbeno-poetskog stvaralaštva.

Ovaj trodnevni proces izrade uspavanki osmišljen je tako da u petak i nedjelju poslijepodne sudionici odvoje vrijeme za produbljivanje veze sa svojim djetetom/djecom kroz istraživanje svijeta uspavanki, priča i igre. U subotu i nedjelju prijepodne fokus radionice bit će na somatskim i vokalnim praksama, kao i na autentičnim i kreativnim procesima i prostorima koji se umirujućim pjesmama otvaraju unutar nas i među nama, što dovodi do osmišljavanja vlastite uspavanke koju će tate moći podijeliti sa svojim najdražima u nedjelju popodne.

Ovaj trodnevni proces izrade uspavanki vode kantautorica Katarina Juvančič i glazbena pedagoginja Ana Čorić.

Katarina Juvančič je kantautorica, antropologinja i obiteljska terapeutkinja na izobrazbi. Već 18 godina istražuje uspavanke te predaje i vodi radionice uspavanki za odrasle u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Velikoj Britaniji, Portugalu i Kazahstanu.
Ana Čorić je glazbena pedagoginja, glazbena medijatorica, istraživačica te kreatorica zvuka i priče. Ima bogato međunarodno iskustvo u različitim kontekstima stvaranja glazbe koji uključuju ljude svih dobi. Poseban fokus u svom novijem radu stavlja na kreiranje ozvučenih priča, kao i medijaciji radiofonijskih igara najmlađoj publici i njihovim roditeljima.

Svi troškovi sudjelovanja, uključujući i ručak za sudionike, su pokriveni, a prijaviti se možete na ovoj poveznici. Prijave su otvorene do 1. listopada, a broj mjesta je ograničen.

Za sva pitanja kontaktirajte nas na info@status-m.hr.