Foto natječaj #SUPERTATA

Brižan si tata koji uživa u provođenju vremena sa svojim djetetom? Imaš osjećaj da se posebni trenuci koje provodiš s djetetom prebrzo izmjenjuju i kasnije je teško sjetiti ih se?

Uzmi mobitel ili fotić u ruke i zauvijek sačuvaj dragi trenutak tebe i djeteta, stavi fotografiju na svoj Facebook ili Instagram profil, označi Festival tata (@Festivaltatahr), dodaj #festivaltata i možda upravo tvoja bude jedna od odabranih fotografija na izložbi Tate iz Švedske i Hrvatske u Gradskom muzeju Varaždin u organizaciji Festivala tata!

Natječaj je otvoren od 3. rujna do 17. rujna 2019. godine.


Kako se prijaviti na foto natječaj?

 

1) Tema izložbe je brižno roditeljstvo, stoga fotografije trebaju prikazivati oca u svakodnevnoj brizi za dijete predškolske dobi. Motivi mogu biti različiti i uključivati trenutke kada otac hrani, premata, uspavljuje, nosi dijete i sve ostale trenutke aktivne i uključene brige za dijete. Molimo vas, objavi fotografije pristupite pažljivo i s promišljanjem, pogotovo ako su djeca oskudno odjevena, kako objava fotografije ne bi dovela do nepoželjnih situacija ili zloupotrebe.

2) Jedan autor/ica može sudjelovati s jednom do najviše triju individualnih fotografija na zadanu temu.

3) Fotografije trebaju biti u digitalnom obliku, u visokoj kvaliteti, preporučene minimalne veličine oko 1,5 MB i maksimalne veličine do 6 MB. Fotografije mogu biti u boji ili crno-bijele.

4) Fotografije se mogu slati isključivo u razdoblju od 3. rujna do 17. rujna 2019. i to slijedeći ove upute:

  • staviti fotografiju na svoj Facebook ili Instagram profil
  • fotografiji dodati opis u najviše dvije rečenice – npr. fotografija prikazuje oca kako spava s bebom u zagrljaju: „Tata Marko (36) iz Varaždina imao je dugu noć jer Dori (6 mj.) izbijaju prvi zubići pa niti noćni podoji nisu mogli zamijeniti nošenje u tatinom naručju.“ (BITNO: navesti dob oca, dob djeteta i mjesto iz kojeg dolazite)
  • staviti #supertata
  • označiti Facebook stranicu Festival tata (@Festivaltatahr)
  • učiniti svoju objavu javnom (public)

5) Stavljanjem fotografija na svoj Facebook ili Instagram profil prema uputama iz točke 4., autor/ica daje dopuštenje Festivalu tata da koristi prijavljenu fotografiju s navođenjem autora/ice, opisa fotografije i ostalih podataka na svojoj Facebook stranici, Instagram profilu, internetskoj stranici te u svrhu promocije Festivala tata. Prikupljene podatke koristit ćemo isključivo u navedene svrhe.

6) Svaki autor/ica fotografija mora jamčiti da su roditelji/staratelji djeteta suglasni sa slanjem fotografija na natječaj.

7) Fotografije koje ne odgovaraju navedenim uputama bit će objavljene samo na Facebook stranici, Instagram profilu i web stranici, ali neće biti uzete u obzir za izložbu.

8) Od svih objavljenih fotografija odabrat će se 12 fotografija koje će biti dio postave izložene u Muzeju Grada Varaždina krajem rujna 2019. godine.

9) Fotografije za izložbu u Muzeju Grada Varaždina odabrat će organizatori, a autori/ice odabranih fotografija bit će naknadno kontaktirani preko FB/Instagram profila na kojem je objavljena fotografija kako bi poslali fotografije u originalnom formatu i potpisali suglasnost za javno prikazivanje i objavljivanje fotografija.

10) Ovaj foto natječaj ni na koji način nije povezan s društvenim mrežama Facebook i Instagram. Facebook ni Instagram ne sponzoriraju, ne podržavaju i ne organiziraju ovaj natječaj. Sve informacije osigurava Festival tata.